August 13, 2011

Kerja Gila!

Hey all! Salam and Happy Sunday!
Wow, it has been another 3 months since I last updated my blog. Gila punya busy cikgu ni!
Yup yup, I am busy, stressed out, pening kepala, seram sejuk, tak senang duduk, anxious, nervous, gelabah, afraid, confused. You name it. Semua ada.
Some of you must be wondering, what is wrong with me? Apo kono jang?
Well, biasa lah, work problems, family problems, love problems, marriage problems, blablabla...
Eh wait, marriage problems? Bila masa lak Lisa kahwin?
Haha, takde la. Memang belum kawin lagi. Takde jodoh lagi. Aku just stress bangat bila ramai orang tanya pasal kahwin kat aku. Sebabnya, aku takde plan langsung about it. Seriously peeps. Bukan taknak plan, ada banyak gila plan in my mind ni, but, whats the use kalau sebelah pihak lagi tamau cerita pasal bab-bab tu dengan aku, just yet. Plus, aku pun tak bersedia lagi, eventhough bila tengok ramai kawan-kawan dah tunang, kahwin, and dapat baby (!) memang aku jealous gila!  
Eh, berapa kali gila aku dah mentioned eh?

Ehhhh, dah lari topik la. Tajuk tulis kerja gila kan. So patut cerita pasal tu la kan.
Okay, okay, pasal kerja gila tu, tetiba aku terfikir semalam, my life is so fricking boring, and I feel like doing something extreme, like really extreme, for instance:
- fly away from here to any place that comes up to mind like the land down under ke, the city of mushy love like Seoul ke (eh, bukan city of love tu Paris ke?), tempat yang sejuk-sejuk lah, without telling anyone.
- go backpacking ke (eh, bukan lebih kurang cam kat atas ni ke?)
- tak pergi sekolah for days, shutting off all kinds of communication and just lie in bed, doing nothing other than sleeping, or should I say hibernating? 
- and anything yang extreme lah, can think of another one. Puasa lah. Hehe :D 

Do you have your own kerja gila that you really wanna do but cannot make it happen due to work, family or money? Please do share with me ya :)

P/S: Pardon me for the rojak language.


3 comments:

Small Kucing said...

Kerja gila but must find time to rela also ya. Nanti jatuh sakit susah pulak.

Nurul Mohammed said...

hmm... banyak bnde nk buat lisa if i had the time,money n no restrictions... tp i like the hibernating part... jom lisa hibernate sesama hehehe ;)

oneza said...

my kerja gile oso same...

MIA for a week, tp nak kene ada at least sorang kawan, nnti lonely plak. pastu balek kene bamboo ngn sume org. padan muka.